jueves, 27 de septiembre de 2012

Google Chrome i Google Reader.

En les dues últimes sessions de GITIC vam estar treballant el Google Chrome i el Google Reader. Tots dos navegadors ens poden ser molt útils i d'una gran eficàcia.

GOOGLE CHROME. 


El Google Chrome és un navegador que ha anat evolucionant i que cada vegada té més usuaris, un dels motius dels quals és la seva gran eficàcia i velocitat.

En el vídeo següent podreu rebre més indicacions i explicacions sobre aquest fantàstic navegador web i les diverses utilitats que en podeu extreure. Espero que us sigui de gran ajuda.


En el Google Chrome pots instal·lar aplicacions que es poden trobar en la galeria Chrome Web Store. La única cosa que heu de fer és escollir o buscar l'aplicació o extensió desitjada i afegir-la al Chrome. D'aquesta manera la podràs utilitzar quan la necessitis i sense gaire esforç, només hauràs d'afegir el teu nom d'usuari i contrasenya de Gmail.


GOOGLE READER.


El Google Reader és un gestor de RSS que ens permet rebre informació sobre el que ens interessi de manera que, com diu Roca Salvatella: tu no navegues per internet, sinó que internet navega per a tu. Això vol dir que, si per exemple, tu et subscrius a la Vanguardia a la secció d'educació, rebràs informació en el teu Google Reader sobre tot allò que tingui relació amb l'educació. Així t'estalvies temps i anar buscant per la xarxa informació, ja que aquesta et ve directament a tu, d'això se'n diu "sindicació de continguts". Et pots subscriure a tot el que t'interessi ja siguin diaris, programes, bolcs,  etc. Totes aquests subscripcions les pots anar organitzant a través de carpetes i d'aquesta manera t'és més fàcil trobar la informació que necessites. 

Com et pots subscriure? doncs a través dels RSS. Aquests RSS els pots trobar en gairebé totes les pàgines, ja que actualment gairebé totes ofereixen aquest servei. Pot estar en la part de dalt o a la de baix de la pàgina web. El pots localitzar en diferents formats, alguns d'ells són : 

Finalment, us poso un video de Roca Salvatella on explica els RSS i el seu gestor Google Reader que espero que us serveixi d'ajuda:


Us aconsello l'ús del navegador Google Chrome i del gestor de RSS, Google Reader, per la seva gran eficàcia i rapidesa. A més, el seu ús no és gens complicat i ens proporciona moltes facilitats i avantatges. 

Fins aviat!


No hay comentarios:

Publicar un comentario